Alltid nummer 1

1:ans buss måste vara den bästa bussen i stan. Den går mellan Stora Essingen och Frihamnen och verkar alltid vara min buss oavsett var i stan jag bor. Östermalm eller Kungsholmen, det spelar ingen roll. 1:an finns alltid där som en stor blå vän.

Det som är så bra med linje 1 är att den nästan alltid har de nya bussarna, de blå med stora mjuka säten som inte hunnit bli nedsuttna. Någon enstaka gång har jag åkt med en gammal röd sak, där man sätter sig på egen risk. Risken för att spetsas av något metallföremål ur sitsen är överhängande.

Många intressanta saker har hänt på 1:an. Magistern bevittnade en gång ett rån där rånaren inte hade alla hästar hemma. Han blev först utskälld av av chauffören för att ha stört och började då käfta med honom. Då fick chauffören nog och bad om personens leg för att kunna skriva av personnumret. När chauffören skrivit av alla siffror sträcker sig mannen ned över kanten, tar den lilla väskan chauffören har alla pengar i, och lägger benen på ryggen. Smart killen, chauffören har fortfarande ditt leg liksom.

En annan gång var jag och Magistern på väg hem och satt framför två brattiga småkillar (de var ca 13 år). De satt och pratade om Stockholm och var de skulle kunna bo när de flyttade hemifrån. En kille skulle få överta mammans övernattningslägenhet på Karlaplan, för kvar på Lidingö kunde man ju inte vara när man är vuxen. En annan (som nog lyssnat på äldre syskon) försökte nåt med att Söder är ju lite coolt varpå den andra utbrister; jamen, hur tar man sig egentligen dit? Den andra svarar; Ja, men man åker väl till Slussen? och får till svar; Slussen? Var är det? Är det nära Östermalmstorg?

Tänk er nu Skolfröken och Magistern som sitter stela som pinnar för att inte visa att de 1. lyssnar 2. skrattar ihjäl sig. Strax efter denna incident lovade vi dyrt och heligt att våra barn minsann inte ska bli några brats. De ska minsann hitta i sin egen hemstad.

Man borde åka mer buss. Varför sitta nere i en äcklig tunnel när man kan åka ovan jord, titta på stan, lyssna på småbrats och ha kul?

Annonser

2 thoughts on “Alltid nummer 1

  1. Oupsie Daisy… Men det va ändå en rolig konversation mellan smågrabbarna *hahaha* Tom en lantis som jag visste var Slussen låg när jag var tretton. Och då hade jag inte ens varit i Sthm särskilt många gånger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s