Vad gjorde vi då?

Jag hade tänkt mig att det skulle vara fullt med folk, värre än vanligt och att man skulle få slå sig fram. Men det var inte så farligt, ungefär som vanligt. I tordags och fredags var vi mest på stan och gick i affärer för att köpa julklappar. Nu hittade vi inte så många julklappar, om man inte räknar de klappar vi köpte till oss själva då.

På fredagen följde vi med min syster och hennes kompis till Covent Garden där vi strosade omkring och åt lunch på Punch and Judy (gå dit om ni inte varit, deras Tikka är otrolig och puben är mycket mysig!). Magistern och jag köpte varsinn cool T-shirt på David and Goliath, se bild nedan. Som religionslärare måste jag ju bara använda dem ibland!

Som vanligt gjorde Skolfröken minst ett besök på Barrats, Dorothy Perkins, Monsoon och Oasis, medan Magistern strosade bland de randiga skjortorna på TM Lewin på Jermyn Street. På Waterstones vandrade vi omkring i flera timmar och hittade en del roliga saker.

På fredagskvällen skulle vi fira vår förlovningsdag med ett restaurangbesök på en restaurang som jag blivit tipsad om av min engelske kollega. Efter en timme vandrades upp och ned på Lupus Street fick vi dock konstatera att restaurangen inte längre fanns kvar. Bollocks! Vi åkte då in till stan igen och hittade av en slump en jättemysig italiensk restaurang som såg ut som ett litet kafe från utsidan med som hade en stor bottenvåning. Maten var jättegod och servicen utmärkt. Jag ska försöka skramla fram namnet för den restaurangen kan rekommenderas!

Lördagen skulle spenderas på Frost Fair och på Tate Modern. Himlen var blå och solen sken och det var ca 10 grader varmt. Vi strosade utmed Thames fram till the Globe där vi handlade snygga affischer med Shakespearecitat till jobbet och så var det dags för marknad. Men vilken besvikelse. Tio stånd som sålde batikfärgade tröjor och indiansmycken. Och så fanns det rostade kastanjer som inte ens var gott. Vi gick på Tate istället och det var bra mycket bättre. Bäst var den moderna avdelningen där bland annat Guerilla Girls attack mot det faktum att muséer sällan visar kvinnliga konstnärer och att kvinnor bara finns representerade som nakna objekt på tavlor. Ni har säkert sett affischen Do Women Need to Be Naked to Get Into the Met Museum?

I söndags gick vi mest omkring och strosade i det vackra vädret, vi gick till Kensington och tittade på Dianas gamla palats, vi vandrade i trädgårdarna och så gick vi till Towern och åkte upp i Tower Bridge och tittade på utsikten. Turistigt så det förslår!

Sen var det dags att åka hem och som sagt var planet försenat pga en irriterande person som checkar in, lämnar in bagage och sen inte går på planet. Vi fick då vänta på att de skulle hitta och ta av hans väska från planet.

Helgens shopping:

T-shirts från David and Goliath. På den ena står det I found Jesus. He was behind the couch, och på den andra står det Me and God are like this. Coola va!?

Religion for Dummies och två böcker om engelska språket.

Blommig kjol från Monsoon, grå lammullskofta från Oasis och Work Flats från Dorothy Perkins. Julaftonsoutfit?

Randiga slipsar från TM Lewin. Fyra skjortor inhlandlades också på samma affär.

Bilderna på shoppingen är tagna av Skolfröken. Bilden av Guerilla Girls är tagen från deras hemsida.

Annonser

5 thoughts on “Vad gjorde vi då?

  1. Sara- ja, det är great! Och tack, jag gillar kjolen skarpt, den är sådär härligt vid så att den böljar när man snurrar!

    Anna- Nej, där var vi inte, var ligger den?

  2. Om den inte har flyttat av någon anledning så ligger den i botten av operahuset. Dvs inte i själva marknaden utan i operahuset bredvid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s