Skolfrökens bidrag till Valborgsbuffén

Delikatesspaj

Pajdeg
100 gr smör el. margarin
2.5 dl vetemjöl
1 dl riven ost
3 krm salt
2 msk kallt vatten

Mixa till deg och låt sedan vila svalt i ca 30 minuter. Sätt ugn på 200. PLatta ut degen i en pajform, gaffla och pensla med uppvispat ägg. Grädda 18-20 minuter. Låt kallna.

Fyllning
800 g räkor med skal (spara några till garnering)
1 dl grovt hackad gul lök
1 burk röd stenbitsrom a 100 g
2 dl finhackad dill
1 burk creme fraiche a 2 dl
3 hårdkokta ägg

Hacka räkor och lök, rör i hop med resten av ingredienserna. Stå kallt. Strax före lägger man på fyllning och garnerar med räkor och ägghalvor.

Annonser

6 thoughts on “Skolfrökens bidrag till Valborgsbuffén

  1. Hahahaha! Jag ska laga den till nästa fest och låtsas som det regnar när det krasar mellan tänderna på gästerna.
    ”Nä men det är fullkornsräkor, förstår du!”

  2. Fullkornsräkor, jag garvar på mig!!

    Men i övrigt tänker jag rå-sno det här receptet till dotterns studentmottagning. Tackar för tipset!

  3. Pingback: Tack! « En skolfrökens bekännelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s