Stockholmsoriginal

I Stockholm kan man roa sig med att titta på folk. Man kan sätta sig på en bänk och så bara titta. Så kan man sitta länge. Vissa människor sticker ju ut mer än andra, och jag och Magistern har några favoriter.

1. Domenico
Han brukar ses joggandes genom stan iklädd endast shorts och magväska. Och joggingskor såklart. Han springer alltid med bar överkropp och bara ben, oavsett årstid.

2. Greken
Vi vet inte om han är grek, men han är iklädd en grekisk flagga, en olivkrans på huvudet och en T-shirt med OS-tryck från Aten 2004. Honom ser vi oftast på Drottninggatan, springandes och blåsandes i en visselpipa.

3. Snubben med CD-skivorna
Han verkar inte riktigt klok. Han står på olika ställen i stan, på T-centralen eller på Kungsgatan. Han har också setts i Uppsala. Hans enda sysselsättning verkar vara att försöka kränga CD-skivor men hans salespitch funkar inte helt. Eller alls… Det enda han säger är nämligen Hallå. I olika tonfall och med olika längd. Haaaaallå! Hallå! Hallååååååå!

4. Gubben med radion
Han står oftast utanför Åhléns. Han har en radio (utan någon som helst mottagning och som därför bara brusar) och ett munspel. Han håller radion tätt mot ena örat och så blåser han friskt i munspelet. Det är faktiskt mest synd om honom. Han är antagligen hemlös och lite förvirrad och jag blir faktiskt sur på folk som står och skrattar och tar kort på honom.

5. Den arga kvinnan
Hon går omkring på gatorna i stan och är upprörd. Hon skriker och gormar om djävulen och att Gud kommer att straffa oss. En gång gick hon på mig och sa att jag skulle bli straffad för att jag hade handlat och därför matat djävulen med pengar (!). Det var lite läskigt, hon skriker så dant.

Har vi glömt någon?

Annonser

9 tankar om “Stockholmsoriginal

 1. Haha, det är rätt kul med orginalen som alla städer har. Här i Umeå har jag ännu inte lärt känna igen dom, men i Lund hade vi ett ordentligt antal..

 2. Ha ha ha, ja de finns överallt. Här i Jönköping hade vi förr en man som stod och viftade utanför polishuset med en lapp om att han visste vem som mördat Olof Palme. Det sorgliga var att hans fru (ev syster, vi är inte riktigt säkra…) stod bakom. Nu ska mannen visst hålla till i Skåne nånstans.
  Sedan har vi Maj-Björn som åker runt på en rosa cykel med blommor i håret. 🙂

 3. Hahahaha, du kan ju bara inte ha missat han med radion! Gå och ställ dig vid Åhléns i morgon så ska du se att han kommer!

  Men akta dig som sagt för den kristna kvinnan…

 4. Fröken Nina: ditt original håller till i Lund nuförtiden, och det är hans fru. Här i Malmö finns det riktigt många också: Kvinnan som cyklar och spelar munspel samtidigt. Den harklande cigarrökande kvinnans som går runt tre kvarter hela dagen och spottar och mumlar. Han som dansar framför sin bandspelare för pengar, mfl mfl 🙂 Tycker de piggar upp staden lite, alla måste inte vara likadana.

 5. Absolut! Jag tar en gubbe med radio och munspel framför tre blonderade fjortistjejer med dyra väskor. Alla gånger!

 6. Fröken Nina; jag visste inte att Palme-mannen flyttat från Jönköping? Vad sorgligt, han är ju liksom barndomsminnen från när jag hälsade på min morbror där nere…

 7. Att han skulle bli sur måste ju vara ett skämt… Han älskar ju stå bland japanska turister och folk som spelar musik/talar i megafon på plattan. Ser han dagligen då jag jobbar ett stenkast ifrån hans härligä åhlens-hörna. Han är lite mikrofon-kåt må man säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s