Risotton

På Sunflowers begäran!

Saffransrisotto- Skolfröken och Magistern style

4 pers

500 gr Arborioris
1 liten eller 1/2 stor gul lök
ca 14 dl buljong
2 dl vitt vin
smör
Olivolja ca 1 msk eller efter behag
1 påse saffran (0,5 g)

Hacka löken fint och fräs den i en stor klick smör och olivolja som du smält i en panna. Det är viktigt att löken inte blir bränd utan bara genomskinlig.

Sen häller du i riset och rör om det ordentligt. Se till att riset täcks av smör och olja. Här kan du ha plattan på tvåan.

Häll på en slev buljong och låt det koka in. Sen fortsätter du med en slev i taget tills dess att all buljong kokat in. Detta moment tar ca 45 minuter. Det får inte koka för kraftigt utan bara puttra lite grann.

Häll i saffran och 1 dl vin i taget och rör om så att allt täcks och blir gult. Låt det koka in ordentligt.

Lägg i en ordentlig klick smör och minst en deciliter med riven parmesan, gärna ca 1,5 dl, rör om ordentligt.

Låt det stå några minuter. Serveras med riven parmesan till något gott, ikväll hade vi färsk sparris och kallskuret. Mamma och pappa blev mycket nöjda och pappa ska servera rätten på nästa middag med deras matlag! Det är bra betyg det!

Lycka till!

Annonser

3 thoughts on “Risotton

  1. Avskrivet och uppskrivet i matinspirationsboken! Tackar så hemskt mycket! Ska inom några dagar ta och laga till risotton. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s