När ska det sluta?

Idag fick vi visa leg igen. Vi köpte ekologisk folköl och tvättmedel. Och tvålrefill. Magistern hade till och med en rejäl skäggstubb eftersom han inte rakat sig på ett par dagar. Och han är 29….

Tänkte hon att vi var två 17-åringar som försökte lura henne genom att köpa tvålrefill? Och att välja ett ekologiskt folköl för att verka äldre?

Annonser
Posted in Okategoriserade

10 thoughts on “När ska det sluta?

 1. Jag tror att de får en signal på kassaapparaten ibland. Min mamma fick också visa leg och hon är 53…

 2. Jonna, som jobbat extra som kassör en massa år, och numera försöker vara expediternas beskyddare...

  Men fröken skolfröken, du ska vara stolt över att du ser ung ut! 🙂

  Och sen så är det ju så att man visar leg även när man betalar med bankkort (dvs om man inte har kod), så varför är det en så stor, och jobbig, skillnad att visa leg när man handlar öl? Bättre att alla kollas än att kiddsen vinglar runt med folkabärs på stan…
  Och sen är det ju tyvärr så att en expedit som säljer alkohol till minderåriga kan bli prickad, så det är säkrare att fråga en gång för mycket, än en gång för lite.

 3. Skolfröken som faktiskt också arbetat som kassörska och därför vet att det är svårt att se ålder

  Jo, jag vet det. Men hon sa ”och kan jag få se leg för det är faktiskt 18 år på att köpa öl om du nu inte visste det”, och det var väl ändå lite onödigt?

  Lite sårad är jag allt 😉

 4. Roligt! Palten var på systemet tillsammans med min svåger. Palten är 28 och svågern är 35. Svågern fick visa legg och Palten behövde inte göra det. Svågern var mycket nöjd efter det.

 5. Jo, med ett utseende där man ser ut som sin ålder så får man säkert lättare pondus bland eleverna. Men med dina träffsäkra och coola kommentarar (jag förutsätter att du är likadan i ”vanliga” livet!) så har du garanterat mer pondus än dom flesta lärare någonsin kommer få 🙂

  Men visst, jag förstår vad du menar, jag får ofta betala barnbiljett på bussen…och jag fyller 30 strax… Har börjat med att alltid visa leg. Då blir man så mycket gladare när kassörskan viftar undan kortet och säger: ”äh, det där behövs inte”. Omvänd psykologi på sig själv…lixom… 🙂

 6. Mrs Pite- hehe

  Jonna- jag var inte så allvarlig, hoppas du inte tog illa upp. Men visst är det studntals jobbigt att behöva försäkra föräldrar eller elever om att man faktiskt har rätt att stå där och kalla sig lärare, att man HAAR pluggat i 5 år och faktiskt ÄR 27 år. DÅ vill man liksom kunna köpa sin folkis i fred 😉

  Kram!

 7. Absolut inte! Och jag hoppas att jag inte heller trampade på några tår (vi norrlänningar har en tendens att vara så burdusa då vi inte tänker…)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s