Röjsågen

Pappa ville passa på att röja lite i snåren kring vår sommarstuga medan de var där. Han lånade därför en röjsåg av min lillasysters pojkväns pappa. Men när de kom ned till Småland så fungerade inte röjsågen. Då fick de lämna in den på verkstad.

På verkstaden sa de att förgasaren var trasig men att de kunde beställa en ny. Fast det skulle ta en vecka. Men pappa var ju tvungen att röja, så han fick helt enkelt beställa en ny förgasare efter att ha pratat med röjsågens vårdnadshavare.

När förgasaren väl kommit ringde de från verkstaden. Förgasaren passade inte till röjsågen. Det nya förslaget var att de skulle beställa en reparationssats till den gamla förgasaren. Och de fick de göra.

Idag hämtade pappa förgasaren. Då fungerade röjsågen och pappa kunde röja hela morgonen (och väcka oss också försås). Sen gick linan av. (Det är tydligen den här linan som röjer. Utan lina- inget röjande). Då skulle pappa byta lina. Men det gick inte. Så då fick han först ringa till röjsågens vårdnadshavare igen som försökte förklara hur man gjorde. Men det gick ändå inte. Då fick pappa ge sig ut på Internet och söka efter pdf:ade instruktionsböcker till hur man byter lina på röjsågar.

Nu måste jag göra ett sidospår i denna rafflande röjsågshistoria och berätta att det är svårt, nästan omöjligt att surfa här. Det finns ingen mottagning någonstans. Det enda som funkar är att sitta mitt ute på gräset under en stor ek (där jag sitter just nu på en trädgårdsstol med datorn i knät). Ibland funkar inte ekplatsen heller, så då sitter man och svär och klickar på försök igen. Pappa fick klicka i typ en timme innan han kom upp på nätet.

Tillbaka till röjsågen, det är spännande va?? När pappa äntligen kommit på hur man byter lina gjorde han det. Och så kunde han börja röja. När han hade röjt i ungefär tio minuter blev han tuvngen att avbryta för det skedde en myrinvasion i stugan och han blev tvungen att leta efter Myrr som mamma kunde hälla ut. När han letat efter Myrr som vi inte hade (så mamma fick åka till metropolen Alsterbro och handla Myrr) så skulle han börja röja igen. Men nu gick röjsågen inte att starta. Han drog och drog och drog. Ingenting. Då sparkade pappa hårt på röjsågen med sina gummistövlar, och så gick han in och tog en Whisky.

Så är läget just nu. Jag återkommer med info om hur berättelsen om röjsågen fortsätter.

Annonser
Posted in Okategoriserade

10 thoughts on “Röjsågen

  1. buhuuuu…..F´låt för den jävla röjsågen…
    USch för den…trodde den skulle funka ju…..ledsen asså……men hoppas ni får igpng den imorgon…riktigt synd att vi inte kan komma oxå:(

  2. Du verkar ha en tålmodig far, min pappa hade varit uppe i tolvordiga svordomsramsor vid stycke tre ungefär… Och jag hade nog inte klarat mig längre än till styckte fyra utan något alkoholhaltigt att lugna mig med. 🙂

    Mycket skrattframkallande historia om röjsågen, ser fram emot mera! 🙂

  3. Pingback: Vatten måste man ha « En skolfrökens bekännelser

  4. Pingback: HAHAHA « En skolfrökens bekännelser

  5. Pingback: Ligger stugan i Seattle? « En skolfrökens bekännelser

  6. Pingback: 2000 « En skolfrökens bekännelser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s