London på ett nytt sätt

Om tre veckor åker vi till London. Yey! Den här gången ska ju Skolbebisen följa med (förra gången var hon ju också med, men lite mer behändigt på plats i magen) och därför blir ju resan lite annorlunda.

Idag har jag läst Time Outs London for Children som faktiskt var jättebra. De har listat sevärdheter, restauranger, caféer, guideturer osv som funkar bra med barn. För oss denna gång är ju det intressanta att hitta restauranger och fik där man får ta med sig barnet och vagnen, men om några år kommer vi säkert att kunna använda även andra tips ur boken.

Det ska bli skönt att åka bort lite grann, även om min föräldraledighet hittills varit rena rama semestern. Det är som en enda lång helg. Jag är så glad att det funkar så bra, att Skolbebisen är så snäll och glad jämt och att vi har så kul ihop. Men som sagt ska det bli trevligt med lite miljöombyte och att få återse mitt andra hem 🙂 Och jikklars vad jag ska shoppa. Inga fula amningstoppar ska det bli! Kanske får jag lite shoppingbidrag i födelsedagspresent (harkel, host, pik 😉 )…

Till sist, några frågor:

1. Är det någon som har erfarenhet av att flyga med barnvagn (alltså, vi flyger med ett flygplan men vill ta med vagnen 🙂 ) Bugaboo har en transportväska till vagnen som man ju ”MÅSTE ha”, men vi har ingen lust att köpa den då den är asdyr. Räcker det med en sån där plastpåse jag sett att de packar in vagnar i på flygplatserna ibland, eller finns det risk för att vagnen skadas under flighten?

2. Har någon barnvänliga tips om London? Ex. var man kan äta, amma, byta blöja osv?

Annonser

13 thoughts on “London på ett nytt sätt

 1. Kul med Londonresa!!!! Längtar också tillbaka ibland.

  Måste dock varna er för att resa med vagnen då det är stor risk att den kommer bort. hur stor risk förstod jag nog inte förrän vi tappade bort vår vagn i franfurt. Läs här; http://snackansdagar.wordpress.com/2008/04/13/portugal-etapp-7-trolleyheaven/

  Jag skulle faktiskt rekommendera er att köpa (låna?) en billigare paraplysulky och lämna bugaboon hemma. För inte bara behöver man oroa sig för att den ska komma bort. Dessutom är det hög skaderisk.

  Kram

 2. Jag skulle rekommendera att ni lånar någon gammal, ändå lite mörbultad vagn, för jag har hört så många som fått sin vagn förstörd i hanteringen på flyget. Jag håller med Snäckan om en paraplyvagn. Det gör ju ingenting om hon ligger lite mindre skönt några dagar.

  Annars, kul med London! Jag ska själv dit med jobbet första veckan i november!

 3. Men attans då, var väl det jag anade… Nu får jag väl gå ut och scouta läget i morgon då.

  USA-resan blir till våren, det var så attans dyrt på hösten. Vi drar efter nationella proven!!!

 4. Hm, har både bra och dåliga erfarenheter av att flyga med vagn. Sist gick vagnen sönder, men det löste sig och vi fick en ny. Det var en paraplysulky, vår ”riktiga” vagn har vi aldrig vågat flyga med.

  Vi har alltså en hyfsat ny paraplysulky som bara står i förrådet (eller om det är på vinden?). Den får ni gärna låna om ni vill – du har min mail…

 5. Det vore ju faktiskt en affärsidé:
  Hyra ut vagnar på flygplatser/tågstationer precis som det finns biluthyrare.
  Istället för att tynga ner flygplanen alltså. De spottar ju ut tillräckligt mycket föroreningar redan.

 6. Ja jag får stämma in med de andra…Lämna er fina vagn hemma om ni vill ha den kvar i font skick (eller ha den kvar alls…)

  Hoppas ni hittar en vagn ni kan låna som ingen är rädd om.

 7. Hej!

  Låter så kul med London! Lite avis är jag.. Min brors tjej åkte till Skottland med en Brio barnvagn när de kom fram och skulle ta vagnen från rullbandet var den trasig… de slänger ju så med packningen på flygplatser.. jag skulle köpa en billig paraplyvagn som man kan fälla ned så hon kan sova. Vi har kollat lite och ska köpa en i vår.

  Kram till er

 8. Synd att ni inte kommer att vara i USA under valet men det blir nog kul i vår också!

  Smart det där någon sa om affärsidén med att hyra ut vagnar på flygplatser! Det är ju supersmart! Konstigt att ingen har kommit på det!

 9. Tack allihop för suppporten! Vi har nu köpt en paraplyvagn med fullt liggläge så att hon kan sova i den under promenader. Den kostade bara 900 så om den går sönder blir vi mindre ledsna än om buggan går sönder.

  Bengt- SMART IDÉ! Du kanske ska starta ett sånt företag, borde kunna gå hur bra som helst!

  Mrs P- Mailar dig.

 10. Ett par kompisar var nyligen där, med småbarn, och deras erfarenheter var bl.a. att det saknades micro för uppvärmning av välling och barnmat på de flesta ställen, att det var svårt att hitta och köpa barnmat och blöjor (drugstores, inte mataffären), och lite annat. Barnstolar fanns det heller inte så ofta. Vet inte om något av detta är aktuellt, skolbebisen kanske bara ammas och sitter i knät hos föräldrarna än så länge?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s