Hem ljuva hem

Oj vad många grattis och kommentarer! Tack! Jag hade som sagt en mycket trevlig födelsedag. Presenterna var från Magistern och Skolbebisen. Jag fick en bok av Skolbebisen med saker som man kan göra till sin bebis. En pik med andra ord. Från Magistern fick jag boken Enkelt att sy som verkar jättebra (alla mina släktingar och vänner kommer nu att få hemsydda julklappar 🙂 ), ett Marimekkotyg som jag sneglat på länge, en film och choklad. Det var alltså inte smycken i den lilla asken utan mumsiga praliner.

Den som har god smak när det gäller blommor är min mamma som skickade dem från henne och pappa. Det är prärieklocka som jag ju hade i min brudbukett. Tillsammans med blommorna kom choklad. På kvällen åt vid god mat, jag och Magistern. Vi fick mumsbitar och Västerbottenostpaj från Hötorgshallen, ett glas vitt vin och till efterätt en vaniljpannacotta. Gott. Skolbebisen fick mjölk. Som vanligt.

I helgen har vi varit hemma hos Magisterns föräldrar och firat hans lillasyster som fyllde 25. Det var trevligt men jobbigt. Vi ingick nämligen i arbetsstyrkan och jobbade hårt. Jag lagade Texmexgryta och gjorde Mockabrownies till tjugo personer och Magistern bar stolar och bord och dukade. Vi hade såklart hjälp, men Magisterns mamma är nyopererad,  hans mormor är 81 år och lite krasslig, hans pappa har väldigt dålig syn och var sjuk och systern, ja…. Jag vet inte riktigt vad hennes anledning var, mer än att hon fyllt år. Men hon lekte med Skolbebisen och det behövdes ju också eftersom hennes föräldrar var upptagna med annat. I alla fall var vi helt slut när väl festen började, så vi satt mest och glodde på alla gäster 🙂

Nu är vi hemma igen och det är skönt. Skolbebisen däckade i sin säng alldeles på egen hand (!) och jag fick därmed tid att packa upp och baka bröd (!!) medan Magistern rättar och skriver omdömen. (Varför ska sånt vara klart måndagen på lovveckan? Kan inte lärarna få lovveckan på sig att göra klart?)

Ja just det! Skolbebisen sitter i princip själv nu och har i helgen invigt sin stol. Coolt.

Annonser

10 thoughts on “Hem ljuva hem

  1. Låter mycket trevlig. Iaf med din födelsedag. Jobbigt att jobba på andras kalas.

    Men hur duktig är Skolbebisen då, sitte nästan helt själv. Vi brukar också stoppa ner Kotten i hans stol. Men om vi inte stoppar upp (eller ja kring, men du förstår kanske) honom så slokar han som en ledsen tulpan. Jag misstänker att det är hans tunga glödlampsskalle som tynger ner honom.

  2. Jag lovar och svär. Som en tulpan. Var jag inte gift med min paranoida man skulle jag kunna lägga ut en bild som bevis, men nu får du helt enkelt ta mig på orden. En tulpan dag tre i vasen, slok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s