Årets Londonresa

Nu är vi hemma igen. Det har varit toppenbra. Vi har haft fint väder, förutom på lördagseftermiddagen, och har promenerat och tagit det lugnt. Och shoppat 🙂 Skolbebisen är en fena på att resa. Hon skrattade och sov sig igenom bägge flygresor och klarade Londonhetsen finfint. Hon sov när vi var ute och gick och var vaken på eftermiddagarna/kvällarna när vi var hemma på hotellrummet.

Det är annorlunda att resa och vara i London med en bebis. Vi har till exempel inte åkt kollektivtrafik mer än från och till Heathrow. De har inga hissar och långa trappor och korridorer. När vi dessutom hade packning var det ju helt omöjligt, trots att vi hade en paraplyvagn som vägde väldigt lite. Som tur är är Londonbor väldigt artiga. De erbjuder sig nämligen hela tiden att hjälpa till att lyfta och bära. Så det går ju, men om man har möjlighet att gå rekommenderar jag det. Vi bodde i Bloomsbury och tog oss ned till Oxford Circus på tjugo minuter, och det är ju helt ok.

En annan sak är ju att hitta ställen att äta på. Man får inte ta med sig barn på pubarna i London, även om man bara ska äta, så de är uteslutna. Vi hittade dock några ställen där gick bra, och där det dessutom fanns plats att byta blöja. Spaghetti House har vi ätit på tidigare, de gör väldigt god pasta och goda pizzor. Och de gillar bebisar. De erbjöd sig till och med att hålla i Skolbebisen medan vi åt 🙂

Ett annat bra ställe är Pizza Express. De utbildar till och med sina servitörer att ta hand om barnfamiljer. Nu märkte vi inget extraordinärt i servisen, men det är ju roligt att de välkomnar barn. De har goda pizzor också, som Primo Ciao Ciao, för er som bor i Stockholm.

På Regent Street ligger en affär som heter Mamas and Papas, det är en flashig motsvarighet till Babyland. De har allt man behöver till barnkammaren, skötbordet osv. Och så har de sjukt fina, men dyra, barn- och gravidkläder. På övervåningen finns också en restaurang som heter Cibo, de har god mat och så har de det fräschaste blöjbytar/amningsrummet vi stötte på. Annars finns det ju toppenbra möjligheter att amma och byta blöja på de stora varuhusen som M&S, House of Fraser, Debenhams och John Lewis.

Återkommer med bilder

Annonser

9 thoughts on “Årets Londonresa

 1. Ni verkar ha haft en väldigt mysig weekend i London. Vi ska själva en tur till Stockholm i början av december. Har du några tips på vad man ska göra och var man kan äta med en bebis? Vi kommer mest hålla till på söder.

 2. Anna- nä, inget kulturellt denna gång 🙂

  Emma- Nej, det blev ingen oljerock. Hittade inte Rose någonstans, och så rann det ut i sanden…

  Snäckan- Ja,det var härligt att komma bort.

  Mrs P- hehe, snart så.

  Ida- hmmm… SKa fundera lite. Återkommer.

  Anna- Ja, Bloomsbury är mysigt. Vi bodde på Arran House: (www.arranhotel-london.com) och det var bra. God frukost och mycket bra städning. Sköna sängar för att vara England:-) Detta var dock första gången där, vi brukar annars bo på Ridgemount Hotel på samma gata: (www.ridgemounthotel.co.uk), ett litet hotell som har små mysiga rum och helt ok frukost. Billigare än Arran House. En gång för länge sen bodde jag på St Giles Hotel (www.stgiles.com/londonhotel/index.html) som ju är dyrare och större. Det ligger också i Bloomsbury, jag är nog en Bloomsburyfantast 🙂

  Nära de två första hotellen ligger också ett helt kvarter med mysiga restauranger och pubar som är väldigt trevligt. Jag rekommenderar verkligen Bloomsbury. Det är lugnt och skönt där och nära centrum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s