Förlåt, förskolan

Debatt på TV: Det är riktigt roligt att se alla som säger Dagis och sen säger förlåt, förskolan hela tiden. Det går nästan inte att lyssna på det de säger, man bara väntar på nästa felsägning. Det är som när Sofia Wistam sa extreeeeemt hela tiden eller Linda Isaksson som slänger in ett otrrrroligt i varannan mening.

Men folk verkar långsamt lära sig att inte säga dagis i alla fall. Och det är ju bra har jag lärt mig 🙂

Annonser

3 thoughts on “Förlåt, förskolan

  1. Som jag förstått det menar man att dagis låter som att det inte har något med pedagogik att göra, och att ”dagisfröken” inte låter som någon med en lärarutbildning. Att använda ordet förskola är ett led i att höja statusen för förskolelärarna och att få folk att förstå att förskolan inte bara handlar om att leka. Själv lägger jag ingen värdering i ordet dagis, och det är svårt att vänja sig av med att använda det, man har ju fått det med bröstmjölken så att säga. Men jag försöker eftersom jag vet att det är viktigt.

  2. Funkar som du gör märker jag. Är fullt insatt och själv lärarutbildad tom, men över varje dag här hemma på att inte säga fel. Det är svårt. Men för statusens skull är jag gärna med och försöker iaf! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s