Jag kollar på…

Freebirthing – förlossning på egen hand

Brittisk dokumentär från 2008. Allt fler kvinnor i USA och Storbritannien väljer att föda sina barn utan smärtstillande medel, utan barnmorska och utan medicinskt understöd.

ÄR DE INTE KLOKA I HUVUDET!? Detta måste ses!

Annonser

6 thoughts on “Jag kollar på…

 1. Jamen hur sjuka var dom då inte???! Sa till den nyförlösta här hemma att jag vill ogärna vara konservativ o trångsynt men de här människorna är för fan inte kloka!

 2. jag såg också programmet. Jag skulle inte vilja att den blivande storebrodern/storasystern deltog i förlossningen, som en av kvinnorna hade…
  Jag satt mest och sa: Det där skulle jag ALDRIG göra!!! Skulle aldrig föda hemma, och utan smärtlindring.

 3. Ja visst var det galet! Sjukast var hon som satt i badet och bara sa ”nu kommer den”…. hon såg ju inte ens ut att trycka på. ”Man kan föda smärtfritt…” jo tjena 😉

 4. Pappabloggen- Nä, jag håller med. Galningar!

  Snäckan- Ja, verkligen. Jag fattar inte att man vill utsätta sig för den risken.

  Elin- Nej och han såg ju skiträdd ut! Jag satt också så, och så störde jag mig skitmycket på hon som tydligen hade moderkakan nedåt; hur kan man chansa då? Jag fattar att läkaren var sur på henne när hon sen fick komma in eftersom moderkakan inte kom ut.

  Malin- JAAA! Hon såg ut som att hon väntade på bussen ju. Alltså jag tvivlar på det där att vissa inte känner nåt. Å andra sidan har jag en kompis som inte kände att hon öppnade sig och när hon väl åkte in (ja, nu är det ju bara en minut mellan värkarna, jag får väl åka in då) så var hon öppen 10 cm! Så mindre ont verkar det göra för vissa.

 5. Sjukt! Folk dör faktiskt i barnsäng nuförtiden också. Man kan blöda till döds! Okej då om man man vill föda hemma, men man kan ju i alla fall ha lite utbildad folk omkring sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s