Åtta månader och ett normalstort huvud

Idag fyller Skolbebisen åtta månader. För att fira  det fick vi gå och hälsa på BVC-tanten. Nu väger Skolbebisen 7845 gram och är 67.5 centimeter lång. Huvudet är 44 centimeter (långt? brett? tjockt? hur säger man?). Hon ligger fortfarande lite under sin kurva på samtliga mått, men bara på -1 så det är ingen fara har jag fått bvc-tanten att erkänna.

Magistern fick gissa som vanligt innan jag berättade om framstegen och han gissade ganska bra på längd, däremot trodde han att hon vägde 9.5 kilo (han är så himla svag, jäkla sparris-Magister) och att huvudet var 65 centimeter (!). Fatta vilken syn det skulle vara, värsta jättehuvudbebisen! Å andra sidan såg vi tre bebisar i somras med SJUKT stora huvuden. De hade säkert 65 centimetershuvuden….

Annonser

7 thoughts on “Åtta månader och ett normalstort huvud

  1. Grattis Skolbebisen!
    Omkrets heter det väl? Vi brukar säga hattmått =) 65 cm har ju inte ens en vuxen man, hihi! Snacka om ”bobblehead”-figur!

  2. Hattmått säger vi här med 😉
    Det där med sjukt stora huvuden känner jag igen.. När min Alva var liten och nyfödd (då dom ju har minimala huvuden) och vi träffade bebisar som var ett runt sex månader.. jag minns att jag tyckte dom hade groteska jättehuvuden.

    fnissar fortfarande åt ”han är så himla svag, jäkla sparris-Magister” 😀

  3. Men lilla söta Skolbebisen! Du är ju liten som en tesked! Om du och Kotten tävlade i amerikansk babywrestling skulle det vara som när Monica var ihop med en biljardär som tävlade mot någon som åkte till Ryssland och bröt armen av brottslingar, liten och nätt mot stor och stubbig. Sist vi var fick vi kontrollmäta hans huvud så det inte hade växt för mycket. Jag har nog vaniljglass i tuttarna, sån där gammeldags med grädde.

  4. Er BVC-tant skulle nog få stora skälvan (och vi utskällning) om hon såg och vägde vår dotter… lite längre än skolbebisen visserligen, men väger nog inte stort mycket mer. Och hon är 1 år och 3 månader…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s