Tragiskt

Nu googlade jag porslinsblomma som ni tipsade om och det är ju fasiken en sån jag redan har! Den som jag inte visste namnet på.

Jag visste inte ens att den kunde få blommor! Stackars misskötta den.

Annonser

4 thoughts on “Tragiskt

  1. Det gör inget om porslinsblomman inte blommar, dess blommor luktar nämligen väldigt mykcet framåt kvällen och men en stinkinkade lukt tycker jag. Så mina porslinsblommor lever på och jag nyper alltid bort blommorna innan dom slår ut. Men sen, när porslinsblomman är uppåt 35 år kan även den dö. Vilket en av mina gjorde nyss. Men den är så enkel att föryngra, ett blad i vatten tills rötterna kommer, plantera och efter ett tag börjar den växa igen åt alla håll. Så satsa du på en föryngring av den du har. Och välj annars blommor som tål att sloka när dom behöver vatten, då behöver du bara göra det när du ser att dom hänger, typ kalla. Elelr hibiskus om du underhåller dom med lösspinnar var sjunde vecka. Då lever dom länge.

  2. Om man talar med en blomsterhandel av kvalité vet dom vad lösspinnar är, små vita runda tabletter man stoppar ner i jorden och som sen långsamt släpper ut gödsel och ”gift” som håller lössen borta. Har jag haft i evigheter på mina hibiskusar, även när barnen var små.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s