En snäll bvc-sköterska tack!

Varför har vi alltid otur med våra bvc-sköterskor? Nu har vi ju flyttat och därför bytt bvc. Idag var Magistern på inskrivning och väg- och mätmöte. När han ringde var han sur och ledsen över det bemötande han fick. Detta var vad han bland annat fick höra:

 1. Hon undrade var mamman var, om hon var sjuk eftersom det var Magistern som kom. När Magistern svarade att ja, hon jobbar, det är jag som är hemma nu svarade hon jaha…. och var tyst.
 2. När Magistern frågade hur mycket Skolbebisen ska äta, och att hon nu äter en halv burk varje måltid fick han en avhyvling där det framgick att man minsann borde laga sitt barns mat själv om man brydde sig om barnet det minsta.

Jag kommer inte ens ihåg alla knäppa grejer hon sa.  Det var en hel del… Jag blir så himla arg! Hur ska det någonsin bli norm att pappan tar hälften av föräldraledigheten om inte ens folk på bvc uppmuntrar till detta, utan snarare får det att framstå att mamman sviker sitt barn och är egoistisk som vill jobba? Och so what om vi ger henne burkmat!? Hon kommer ju knappast fara illa i livet av det. Man gör ju så gott man kan, och det är ju det de ska säga till en!

Det får vara nog nu, den här gången tänker vi bråka och se till att vi får en annan bvc-sköterska. Morr!

Annonser

20 thoughts on “En snäll bvc-sköterska tack!

 1. Ja, bråka ordentligt! Såvitt jag vet så är burkmat också mat, med näring i. Men fy vad trist det är när man får gliringar och t o m blir utskälld på kuppen. Har de ingen känsla för hur man bemöter en annan människa?

  Kommer ihåg när jag fick gliringar från en skolsköterska (då var mina barn större, kanske 5 och 2): ”Eller du kanske är en sån mamma, som ger dina barn oboy?” Som om oboy-mammor är de värsta på den här jorden. Att man älskar sina barn och gör sitt yttersta för att de ska ha det bra är av underordnad betydelse. Bara man ger dem hemlagad mat och inte låter pappan vara hemma, det verkar ju vara det värsta man kan göra… Åh, nu gick jag igång och blev riktigt irriterad!

  Ha en bra fredagskväll och en solig helg!
  /Johanna

 2. Nej nu blir jag helt vansinnig! Vad är det för j-a stolpskott?!!! Hon borde ju inte få vara bvc sköterska överhuvudtaget!

  Stå på er och bråka tills ni får byta!

  Kram på er!

 3. Tråkigt läsa sånt här. Jag tycker att mycket borde ha hänt fram tills idag och att BVC-sköterskan skulle väl vara glad att pappan är med barnet. Hemlagad mat är det inte alla som vill (ell ids) laga och det är inget fel i det heller! Stå på er och byt!

 4. Usch villen jubelidiot!!! Tycker i allmänhet att de flesta bvc-sköterskor är lite gamla och förlegade men det är skillnad på att vara lite ”dammmig” och vara rent ut sagt elak.

  Tycker VERKLIGEN att ni ska byta bvc-tant för sånt där snack ska ni ju inte behöva lyssna på mer.

  Heja er!

  Kram

 5. Bara det att hon förutsätter att det finns en mamma tycker jag var rätt dumt. Självklart finns det (eller har funnits) en mamma fysiskt, men Magistern skulle lika gärna kunna vara ensamstående, och Skolbebisen kunde må lika bra för det…
  nej usch, vilken surkärring. Stå på er!!

 6. Bra – byt!

  Vi har nog haft tur, 2 av 3 har varit kanon. och undantaget var bara en kort tid på slutet med föräldragruppen och hon var mest porrig och pantad (vilket på sitt sätt var lite underhållande utom när hon kortslöt tens-maskinen när jag skulle testa den).

 7. Va, finns det forfarande folk som inte fattar att pappor ska vara med sina barn? Det är mycket viktigare än barnet får hemlagad mat. Hur kan tanten veta att mamman (pappan räknas naturligtvis inte där heller) är så duktig matlagare?

 8. Bra att ni byter! Om det där är första kontakten så är det ju svårt att se hur ni skulle kunna bygga upp ett bra förhållande med en sådan sköterska.

  Men jag tycker också att ni (om ni orkar) borde klaga högre upp. Meddela hennes överordnade att hon bemöter föräldrar så här. Skriv en insändare. Larma pressen. Bråka lite. Det är ju för sjutton rätt otroligt att bli bemött så där!

 9. Nej, vad trist! Byt genast! Och lämna in ett officiellt klagomål! Varför fråga var mamman är?? Som om pappan inte klarar av detta? Usch ja. Stå på dig om de bråkar.

 10. Jättebra att ni ska byta. Vår är också helt mossig, men hon säger åtminstone inte elakheter, så ska det absolut inte vara!! Däremot har jag bytt mvc-barnmorska. Den förra var inte alls elak som er tant, men hade däremot inget trevligt bemötande, inga svar på frågor och var helt enkelt inte service-minded. Det tyckte jag räckte för att byta. Man ska ju trots allt ha en del att göra med dessa människor, och då måste det ju fungera för alla parter. Men otroligt att de kan få fortsätta jobba på det sättet!! Skandalöst!

 11. Men fy vilken knäppis!
  Stackars Magistern =)
  Ni är skitbra föräldrar båda två så det så!
  Verkar som vi haft toppentur med vår.
  En ung tjej som är pigg å glad å för jämställdhet i hemmet!
  Strid för en ny!
  Kram på er!

 12. Byt! Vi har haft riktig tur med våra, i alla fall 2 av 3. Den mindre bra bytte bort sig själv. Hon hade semster när Storebror var ganska ny och vi slapp byta tillbaka när hon kom tillbaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s