Hembesök i dödsfällan

I helgen är vi hemma och hälsar på mina föräldrar. Det är alltid lika roligt. Men kallt. Pappa går runt och svettas  medan vi andra har tofflor och filtar på oss. Han är troligen i något slags manligt klimakterium… Som tur är har Skolbebisen förstått att vi andra fryser, för hon gör allt för att vi ska slippa sitta still och förfrysa oss.

Att vara här är nämligen något av ett himmelrike för Skolbebisen, mamma och pappa har nämligen inte anpassat lägenheten efter henne, det kan man ju förstå i och för sig. Men nu springer de istället efter henne och rättar till allt hon petar på. Mamma är oerhört orolig för sin chabby chic-hörna som sprider sig ut över lägenheten, mer och mer för varje gång vi kommer hit, den är ungefär som Svininfluensan. Hela den 180 kvadrat stora lägenheten är faktiskt som en enda massiv dödsfälla – på kontoret står det strykjärn framme, med sladden hängandes ned så att man lätt kommer åt den. En synth står lutad mot väggen, och värstinghögtalarna till Morfars dator är perfekt placerade för att klättra upp på så att man når en stor burk med enkronor på Morfars skrivbord.

Det är för övrigt mycket som är felmöblerat här tycker Skolbebisen. Varför står alla böcker så långt ut i bokhyllorna till exempel? Nä, det är bäst att trycka in dem ordentligt mot bakstycket så att de inte ramlar ut av misstag. Men de antika biblarna från Gutenbergs tid är det bäst att slita ut så att ingen snor dem. Och så hyggligt av Mormor att ställa en bukett torkade rosor längst ned i en bokhylla! De prasslar ju så trevligt när man kramar den.

Glöggen (mamma och pappa har stor glöggfestival varje år, och det blir alltid en massa flaskor över)  har hon också synpunkter på. Den har de (extremt smart tycker jag 🙂 ) placerat ståendes på golvet vid köksdörren. Flaskorna bör lagras liggande säger Skolbebisen och slänger ned alla Blossa årgångsglöggar på golvet i serveringsgången så att alla nattblinda vuxna ramlar omkull.

Vi får se hur det går…

Annonser

8 thoughts on “Hembesök i dödsfällan

  1. I like skolbebisen, håller morföräldrarna ifrån demensrisken med både mentala o fysiska övningar!

    Här har storasyster fått för sig att hon är pippi o har tömt spargrisen o lagt över alla pengarna i en kappsäck. Och strör dem överallt där lillebror kan komma år att äta upp dem.

  2. Det är konstigt så folk har det hemma. Kotten är också lite fundersam hur vi har det. Han tycker pezarna borde bo bakom insatsen i öppna spisen, mina silikonmuffinsformar ska bo i hans säng och teakdjuren ska bo under soffkudden. Mycket snyggare, och mer praktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s