Bröd, syprojekt och bebiskompis till ministrumporna!

Det är skönt att vara hemma! Igår vaknade jag och kände det som att magen växt en massa över natten. Det är riktigt jobbigt att gå längre sträckor, egentligen räcker det med att gå fram och tillbaka till Konsum för att jag ska bli andfådd och behöva lägga mig när jag kommer hem. Att jag hade tänkt jobba nu känns väldigt orealistiskt och jag är glad att läkaren avrådde mig.

Mina dagar delas upp i tre delar. Först en intensiv morgon när vi försöker göra oss och Skolbebisen i ordning, här drar Magistern det tyngsta lasset eftersom jag inte orkar bära eller springa längre 🙂 Skolbebisen börjar nämligen varje dag med att pinga (springa) fram och tillbaka i vardagsrummet och sjunga. Det är oftast jag som lämnar på dagis eftersom Magistern börjar åtta flera mornar denna termin.

När jag kommer hem äter jag min andra frukost och somnar ofta i soffan. Sen bakar jag bröd. Eller syr. Jag har fått in rutinen att baka bröd minst två gånger i veckan och vi har faktiskt märkt skillnad när det gäller veckohandlingskostnaderna. Det är billigt att baka eget bröd!  Och jag har ett favoritrecept med få ingredienser och inte så mycket jobb. Det jäser länge, men själva arbetsinsatsen tar sammanlagt femton minuter.

Syr gör jag också. Det blev ju påslakan och spjälsängsskydd för två veckor sen. Sen dess har jag även sytt ett till påslakanset till min bästa vän PR:s bebis som kom i söndags. Jag har även sytt ett överdrag till monsteramningskudden som kommit på posten nu. Det överdrag som följde med var skitfult och framförallt hårt. Inte vill man lägga små bebisar på ett hårt tantmönstrat överdrag!? Nä, jag sydde ett nytt av resterna av lakansväven från presenten till PR:s bebis. Jag har några syplaner till, men jag får se om jag orkar. I går satt jag hela dagen vilket antagligen var anledningen till de för jävliga sammandragningarna jag hade i natt.

En parentes om sammandragningar: Jag hade inga förvärkar och knappt några sammandragningar när jag var gravid sist, så jag vet inte riktigt vad som är vad. I natt hade jag som ihållande kramp (som när man sprungit) i magen och jag kunde knappt vända mig eller röra mig alls. SKITONT gjorde det! Främst på höger sida, rätt högt upp ovanför naveln. Jag hade ju det en gång tidigare i våras då jag fick ringa till förlossningen. Och när jag frågar verkar aldrig någon veta vad det är. De bara mumlar något om muskler och att magen flyttas om. Är det någon av er som känner igen detta?

Nåväl, del tre av dagen inleds med hämtning. Sen är det en kamp för att komma hem innan midnatt. Helst vill Skolbebisen gå själv, gärna stanna vid lekplatsen som man passerar och gunga lite och sen gå tre steg, stanna fyra minuter och prata om allt hon ser osv osv osv. Det är en balansgång, jag blir ju kissnödig om jag går längre än fem minuter, men samtidigt är det skönt att minimera dötiden hemma innan Magistern kommer hem och det är dags att laga middag. Jag orkar ju inget och hon gillar inte att leka själv. Som det är nu blir det mycket Pinnu dato! (Pingu på datorn)

I helgen fick PR och hennes man sitt andra barn. De fick en son efter bara fyra timmar inne på förlossningen. Ingen EDA vilket kändes har jag fått rapporter om 🙂 Nåväl, han är galet söt och deras dotter har tagit förändringen mycket bra än så länge. Hon bodde här medan de var på BB vilket var en bra träning för mig och Magistern. Ett tag på söndagkvällen höll vi dock på att kasta in handduken. Tjejerna bråkade om allt, de ville bara dricka ur en och samma flaska och det var allmänt kaos. Magistern stod vid ett tillfälle med två skrikande barn och ropade gång på gång till mig DETTA ÄR VÅR FRAMTID, FÖRSTÅR DU DET,!? DETTA ÄR VÅRT LIV INOM KORT! JAG DÖR! Jag hade inte hjärta att upplysa honom om att vi dessutom kommer att ha ett äldre barn att jonglera med vid sådana där angenäma tillfällen 🙂

Idag ska jag till sjukhuset för nytt tillväxt-UL samt läkarbesök. Ska fråga om kramperna och om chanserna. Jag är idag i vecka 30+2. Kan man vara lugn nu? Klarar sig bebisarna om det sätter igång i morgon? Finns det någon ny milstolpe som det är bra om vi passerar? Eftersom fostervattenmängden och tillväxten på den lilla systern ordnat upp sig, kan vi andas ut vad gäller tvillingtransfusionssyndrom? Eller kan det fortfarande uppstå?

Annonser

11 thoughts on “Bröd, syprojekt och bebiskompis till ministrumporna!

 1. Nej, nu får jag ju dåligt samvete som beklagar mig över min singelmage. Du är mycket duktig som både syr och bakar en massa, det där receptet blev man ju nyfiken på.

  Förvärkarna låter jobbiga, kräv ett ordentligt svar från barnmorskan.

  Men annars låter det bekant med hämtning och Skolbebisens vanor. Pringa, titta datto och gunga är några av Kottens favoritsysselsättningar också.

 2. Äsch, alla gravidmagar är jobbiga på slutet, tror inte att det spelar roll hur många bebisar som finns däri 🙂

  Brödet heter Råsunda Special och finns i boken Annas mat. Jättegott.

  Skönt att det finns fler som låter barnen kolla på Pingu när de kommer hem!

 3. Duktiga du som syr och bakar! Jag känner igen dagsrutinerna med lämningar och hämtningar, men jag har en glad kille som inte alls drar fötterna efter sig utan vill skynda hem för att leka. Med mig. Som inte orkar leka så värst mycket. Så det är inte bara Pingu här, det är även Cars, Pocoyo, Bamse och Babar. Och jag har inte ens dåligt samvete. Är för trött för det! Sex veckor kvar, sex veckor kvar …

  Hoppas du fick bra besked på läkarbesöket!

 4. Grattis PR!

  Har du lust/tid/ork att lägga ut det där lätta receptet? Att baka eget bröd låter underbart och perfekt nu när jag är student, men det är sällan jag har tid.. =)

 5. Jag hade också massa konstiga sammandragningar och värk av olika slag, men jag fick höra att det kan göra olika ont beroende på vilka nerver bebisen trycker på. Jag hade sjukt ont upp över hela högra sidan sista månaden, från revbenen och bakåt.

  • Hej. Jag lagade inte ett utan gjorde om ett befintligt från Ikea. Jag klippte isär ett påslakan och la in skyddet och lät snörena sticka ut, sen sydde jag igen på långsidan och kortsidorna bara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s