Varför inte ha namnskyltar?

Till Magisterns stora glädje har det börjat en ny serie om andra världskriget, The Pacific. Han ÄLSKADE Band of Brothers och kollar på den varje gång han är sjuk. Vi kan säga att BoB är Magisterns SATC. Fast med fulare skor.

Anyway, jag kollar ju också som den snälla fru jag är. Men frågan är om jag inte bara stör. Det är nämligen precis lika svårt denna gång att ens fatta vem som är vem. I BoB var det bara Captain Winter jag lyckades känna igen, också David Schwimmers karaktär. I övrigt såg de likadana ut. Likadant i The Pacific.

Skolfröken – Men, vem var det där nu då- är det där han som skriver brev till Vera?

Magistern- Nä, det är han där.

Skolfröken- Basilone? Heter han det?

Magistern- Nä, Basilone är han som hämtade mer patroner. Italienaren. Han med mörkt hår.

Skolfröken- Jaha. Han där alltså, med patronbältet- är det Basilone?

Magistern- Nej, det där är ju Leckie!

Skolfröken- Leckie!? Vem är det? Har han varit med förut?

Magistern- Jamen det är ju han som är journalist. Som skriver till Vera!

Skolfröken- Jaha, men… Basilone- vem var det då? Och den där lilla pojken med hjärtfel, var är han?

Magistern- Men han har ju inte ens tagit värvning än!!

Sen underlättar det kanske inte att jag sitter och kastar in lite Vännercitat som jag tycker passar. Typ I need more gauze! Gauze! Eller I found a picture of Pauline in your pack! eller back then we called it the Great War

Några slutliga frågor:

 1. Varför måste det vara så mörkt i alla såna här serier?
 2. Varför ser alla likadana ut?
 3. Varför är alla krigsscener typ åtta minuter långa och det enda man ser är ett sånt där patronbälte som hoppar?
 4. Vem var det nu som var Basilone egentligen?
Annonser

27 thoughts on “Varför inte ha namnskyltar?

 1. Hahaha! Det är otroligt jobbigt när man inte kan skilja folk åt i serier. Namnskyltar är väl en kanonide! Åtminstone de två-tre första avsnitten.

 2. Jag har också jättesvårt att skilja på folk i såna serier. Särskilt krigs/slagsmålsscenerna när folk hoppar fram i en halv millisekund. De olika ”lagen” kunde väl åtminstone ha olika färger på kläderna.

 3. Håller med helt och hållet när det gäller sådana serier och filmer! Ibland undrar man om alla gjorde audition för samma roll och sedan blev utplacerade lite hur som helst.. 🙂

 4. Som SATC fast med fulare skor, hahahaha! Du är för rolig.

  Vilken kanal går det här programmet på? Bara så jag vet vilken kanal jag ska undvika att zappa förbi när Palten är med.

 5. Snabba klipp och svarta scener.. nä tacka vetja Roy Anderssons filmer, där hinner man flytta in och bosätta sig i scenen före nästa klipp. Det är skådisarna som ska röra sej, inte kameran!

 6. Ha ha ha, såå roligt skrivet. Det skulle vara praktiskt med namnskyltar. Min man är också helt fascinerad av The Pacific, jag har inte sett nåt avsnitt än, men jag gissar att jag också skulle behöva namnskyltar. Får onda blickar när jag ställer ”dumma” frågor och stör honom när han tittar på krigsfilmer och TV-serier, eller ännu värre när jag kommenterar under en fotbollslandskamp på TV.

  • WHat is it med män och krigsfilmer??? SÅ himla spännande är det väl ändå inte. Dessutom kan i alla fall min man kolla på tre serier och fem filmer som alla handlar om samma krig eller till och med samma del av samma krig. BOOOOOORING!

   • Ja jag vet supertråkigt tycker jag också,hur mycket nytt kan hända? Det är ju inte direkt så att historien kan ändras, men det tycker väl de också om SATC ( i och för sig är det bara en serie, men dock två filmer).

 7. Jag håller med; namnskyltar är en ypperlig idé! Min kusin försökte förklara handlingen i någon krigsserie och jag kunde bara inte hålla koll på dem.. allt är ju likadant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s