8

I går fyllde Småsockorna åtta månader. Och i morgon är det dags för kontroll hos BVC. Hoppas de har gått upp lite nu. Sist (för en månad sedan) vägde de ju bara 6 kilo och låg då på -3.5 på den där himla skalan… Nu har de ju i alla fall kommit igång att äta ordentligt så jag hoppas att det visar sig på vågen. En jämförelse: när Skolbebisen var lika gammal så vägde hon 7845 och låg då ändå på -1.5…

Med maten går det alltså superbra, äntligen! Jag har utökat min repertoar med tre nya recept, där deras favorit är svamp- och auberginerisotto med parmesan. Jag har också börjat göra egen fruktpuré och fick dem idag att acceptera den. Det satt långt inne, det måste ha att göra med att de köpta är helt släta medan mina alltid blir lite mer gryniga. I övrigt äter de mycket avocado och turkisk yoghurt. Kött gillar de inte, fisk däremot går bra. Nu när de fyllt åtta månader ska jag dock testa att göra lasagne, det kanske går hem. Gröt hatar de fortfarande. Varför är oklart, det smakar ju likadant som välling vilket de dricker morgon och kväll. De måste ha hemska minnen av den där gröten.

Annat som händer är att de fortfarande inte sover. De sover fram till 03 och sen vaknar de en gång i timmen fram till sju… Nu testar  vi att inte låta dem sova efter kl 15 vilket är en KAMP kan jag säga. Speciellt när den ena är och nattar Skolbebisen. Tips någon?

Annonser

6 thoughts on “8

 1. Låter som 8-månaderssprång eller 8-månaderssångesten som andra kallar den. Varar upp till 4 veckor, sömnstrulet vara som värst ca 1-2 veckor, sedan sover de garanterat bättre igen. Blir det inte bättre så är kanske SHN något att prova. Funkar finfint på mina killar. Tack och bock för den boken säger jag bara 🙂

 2. Ja herregud. Lykka vaknade oxå runt 03-tiden varje natt när hon var i den åldern. Då var hon vaken i nån timme, kröp omkring i sängen och förde ett sånt liv. Det som i slutändan fungerade var att SNABBT SOM FASIKEN få i henne välling så somnade hon om. Så det var nog en blandning av hunger och en allmän utvecklingsfas för henne som gjorde att hon vaknade på natten.

 3. Jag minns höste när Sixten var 7-9 månader, usch vad dåligt vi sov. Kl 5 var det uppstigning varje dag och så fick jag sitta och vänta 1 timme på nyhetsmorgon… min ”morgongräns” som mamma går faktiskt vid att kunna slå på nyheterna kl 6.

  MEN då hade vi 1 bebis och inget större barn så ville leka senare på dagen så vad klagade jag på 😉

 4. Tuvalina- ja, fast det här har ju hållit på sen jul… Men visst, ett språng kan det vara.

  Skolfux- fy vad jobbigt, mina somnar i alla fall om direkt närcman stoppar i nappen.

  Linda- maila mig!

  Malin- fem!? Fy sjutton!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s