18 månader

Idag har vi varit på 18-månaderskontroll med småsockorna. Det gick bra. Detta är småsockorna just nu:

  • Lillstumpa väger 8835 gram och är 75 cm lång. Hattmått: 48 cm.
  • Syster Yster väger 9230 gram och är 76 cm lång. Hattmått: 48 cm.
  • De pratar inte så mycket men kan säga en hel del ord: Hej, hej då, mamma, pappa, titta, vovve (bobbe), stjärna (äna), macka (acka), morfar (mopa), nej, ja, där, puss (pupp), gott.
  • De leker gärna i hemvrån, lagar mat, bäddar ner dockor eller djur. En ny favoritlek är att leka frisör med Storasyster. Det är såklart Skolbebisen som leker mest, hon är frisör och kammar och klipper systrarna. Men de sitter snällt i stolen med skyddskappa på 🙂
  • De tycker om att klättra och att rita.
  • Syster Yster sjunger gärna.
  • De tycker om att äta och gillar det mesta. Helst äter Syster Yster Keso, och Lillstumpa kan äta hur mycket avocado som helst. Jordgubbsfil är favoritfrukosten.
Annonser

4 thoughts on “18 månader

  1. BVC var ju på er mycket om vikten förut. Isolde ligger ju 1½ standardavvikelse under både på längt och vikt och de har ju pratat om det en del men nu när vi var där vid 11 månader så sa de att nu ses vi inte förrän den 18 månaders ålder och så är det plötsligt som att nu är vi on our own och de inte bryr sig så mycket! Jag har egentligen inte varit orolig på riktigt men tycker det är lite intressant ändå.

    • Jag vet, visst är det skumt när de bara släpper en sådär 🙂 Skolbebisen ligger också under, typ 1.5 hon med, men så länge de följer sin egen kurva gör det tydligen inte så mycket var den ligger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s