Ägaren berättar

Vi håller alltså på att flytta. Eller det lät ju så färdigt. Vi har inte hittat något hus ännu men snart hittar vi det. För hus ska vi ha. Inget mera park och spring efter galna barn. Nej trädgård inom staket ska det vara.

Nu ska vi på en visning på söndag, håll tummarna.

Det var ju ett tag sen vi var ute i Hemnetsvängen och jag måste fråga: det här med Ägaren berättar – är det nytt? Alltså en flik i bostadsbeskrivningen där ägaren skriver lite om huset? Jag gillar det inte! På det här huset som vi då ska titta på nu i helgen har ägaren skrivit en lååååång berättelse om hur mycket de älskar sitt hus, att de önskar att de inte behövde flytta men att livet inte alltid blir som man tänkt sig. Tanken är säkert att man som spekulant ska känna att ok, huset är alltså bra – de flyttar inte pga vantrivsel. Men det blir så sorgligt. Man vill ju inte köpa ett sorgset hus.

Och så undrar man ju – vad har hänt dem? Stackars dem. Och så kommer vi och vill köpa deras drömhus så att de inte får bo där längre.

Annonser

6 thoughts on “Ägaren berättar

 1. Ny design! Fint! 🙂
  Jag spanar ju på hemnet var och varannan dag men har ännu inte stött på det där att ägaren berättar. Men det låter ju lite skumt faktiskt. Jag tycker att ett hus ändå bär med sig så mycket och behöver man som potentiell köpare information om de som bott där och hur de trivts? Nåja, lycka till på visningen! Jag hoppas det är ert drömhus också.

 2. Håller med Erica, fin design! Har bara hört om det är när ägaren berättar. Det verkar skumt. Är inte hela syftet med att homestylea att man ska göra det lite mer opersonligt och hotellliknande? Man ska ta bort foton på barnen och personligt krimskrams. Varför ska man då skriva en livshistoria som tar bort allt det?
  Mycket konstigt.

  Hoppas ändå det är ert drömhus!

  Duktigt av dig att slänga kläder! Heja, heja och fy på Magistern!

 3. Hur går det med flyttplanerna? Hoppas ni hittar drömhuset, utan att förra ägaren förstör för mycket med sin alltför detaljrika berättelse.

 4. Ägaren berättar – inte jättevanligt men vissa mäklare använder det mer än andra. Håller med om att det blir lite skumt. Om man vill få reda på den typen av info så kan man ju fråga säljaren själv om man nu blir köpare tycker jag. Men smaken är ju olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s